Loe

Loe är en 800 meter lång sträcka strax söder om Storås. Den är uppdelad i tre olika pooler, som har varierande karaktär. Sträckan fiskas från älvens västra sida.

Loe 1, den översta poolen är riktigt smal i sitt inlopp, men innehåller trots detta en oerhörd mängd med fina ståndplatser.
I denna smala djupfåra finns ett antal stenbumlingar och fina strömkanter som bildas av den snabba inloppsströmmen.
Utanför det stora stenblocket är en säker plats och vid riktigt högt vatten flyttas den intressantaste delen längre nedåt och då blir poolen fiskbar i stort sett hela vägen ned till nacken.
Hela poolen kantas av mer eller mindre stora stenbumlingar, som gör denna pool fiskbar i stort sett i alla vattenstånd.
Vid högvatten får man smyga mellan buskarna och lägga ut linan med speykast. Lite trixigt och utmanande men samtidigt oerhört spännande.

Loe 1 har genom åren producerat många storlaxar, bland annat en på över 18 kg!

Loe 2, den mellersta poolen, fiskar bäst vid högvatten. Då får du ett fint drag genom hela poolen och i den nedre delen finns ett antal större stenar (under vattnet), som då blir fantastiska ståndplatser. Vid lågvatten blir flödet långsammare, men inloppsströmmen är alltid intressant och även nacken ned mot Loe 3 kan fungera i skymningen och i gryningsljuset.

Loe 3, ligger nederst på sträckan och är en pool med många höljor, stenblock och olika strömmar. Här har man möjligheten till ett spännande fickfiske och det finns många fina ståndplatser. Den branta strandlinjen ger poolen en dramatisk inramning, men gör den samtidigt till en utmaning att fiska, då det ibland krävs både vadande och klättrande för att komma i position.

Stugan vid Loe, erbjuds som ett alternativ i paket med fisket för upp till 6 fiskare. Stugan har vatten, el och ett litet kök/kombinerat allrum. Det finns två sovrum med totalt 8 bäddar.
Stugan ligger mitt på sträckan med en fin utsikt över Loe 2. Detta är ett bra alternativ för dig som vill bo helt intill fisket.